Let op! Wij hanteren extra richtlijnen n.a.v. het coronavirus. Zie onze richtlijnen

 

Nulam® maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

Dit bericht verbergen
bereid uitde best denkbareIngrediënten.

 

Onze vitale bestanddelen

Prebotica

 


Prebiotica: inuline, FOS, fructo-oligosacchariden De meeste gezondheidseffecten van prebiotica hangen samen met het vermogen de groei van probiotische bacteriën, met name de bifidobacteriën, in de darmen te stimuleren.

Probiotica De goede darmbacteriën verlagen de zuurgraad in de darm. Ze produceren stoffen die ziekmakende bacteriën bestrijden, voor een goed functioneren van de darmen. Ze dragen bij aan een goede voedselvertering door de productie van enzymen. Probiotica produceren kortketenige vetzuren, een zeer belangrijke voedingsstof voor de darmcellen. Een goede conditie van de darmcellen is nodig om te voorkomen dat allerlei ziekteverwekkers door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook het ontstaan van allergieën wordt in verband gebracht met een te grote doorlaatbaarheid van de darmwand. De bacteriën produceren stoffen die de aanmaak van bepaalde ontstekingsbevorderende cellen (cytokinen) remmen. Hierdoor worden allergische reacties gereduceerd. Het maagdarmkanaal is het belangrijkste immuunorgaan van ons lichaam en staat via het grote oppervlak van de darmwand continu in contact met de buitenwereld (door de ontelbare microvilli). De darminhoud kan behalve voedingsstoffen ook een groot aantal lichaamsvreemde, toxische stoffen en ziekteverwekkende bacteriën bevatten. In het darmkanaal leven ca. 100.000 miljard (10 tot de macht 14) bacteriën. Dit is ongeveer tien keer zoveel als het totaal aantal cellen van het menselijk lichaam. De gezondheid van de darmen is het resultaat van een microscopisch samenspel tussen miljarden gunstige (probiotische) en ongunstige (pathogene) bacteriën. De algehele gezondheid van de mens wordt grotendeels bepaald door de mate van evenwicht van de darmflora. Een gezonde darmflora is daarom absoluut noodzakelijk voor een goede gezondheid.

 

Glucosamine

 

Glucosamine
Vanwege de belangrijke rol die glucosamine heeft als bouwsteen van het kraakbeen, wordt het al tientallen jaren toegepast ter voorkoming en bestrijding van artrose en is het in meer dan 60 landen als geneesmiddel geregistreerd. Glucosamine heeft zijn werking bij mensen allang bewezen, maar ook honden hebben baat bij glucosamine. Glucosamine zorgt namelijk voor de aanmaak van nieuw kraakbeen.

Chondroitine
Nulam® bevat niet alleen glucosamine, maar ook chondrointine. Chondroitine verbetert de soepelheid van het kraakbeen en zorgt ervoor dat de enzymen die kraakbeen afbreken, worden uitgeschakeld. Chondroitine is daarbij pijnstillend en ontstekingsremmend. De werking van glucosamine wordt versterkt door de chondroitine. Een belangrijke combinatie dus. Zowel chondroitine als glucosamine komen van nature voor in het lichaam van de hond en ook de chondroitine en glucosamine in Nulam® zijn van natuurlijke bronnen.

 

Omega 3 & 6

 

De naam van het vetzuur heeft betrekking op de plaats van de eerste dubbele binding vanaf de methylzijde gerekend; zo heeft Omega-3 de eerste dubbele binding op het derde koolstofatoom. Een aantal van deze vetzuren, zoals Omega-3 en Omega-6, zijn essentieel en móeten dus via de voeding worden opgenomen. Met name de Omega-3 vetzuren Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA) zijn van groot belang voor een gezond dierenlichaam. De dubbele binding in onverzadigde vetzuren zorgt op de eerste plaats voor een andere ruimtelijke structuur van de keten dan verzadigde vetzuren, onverzadigde vetten hebben een ‘knik’ in de keten. De dubbele bindingen hebben bovendien een licht negatieve lading, met als gevolg dat ze elkaar als twee  dezelfde polen van een magneet afstoten. Dit heeft tot gevolg dat de vetzuren zich over een groter oppervlak in de cel verspreiden waardoor de soepelheid hiervan vergroot.  ONVERZADIGDE VETZUREN hebben van nature één of meerdere bochten in de keten. Hoe gekromder de keten, des te meer ruimte het vetzuur inneemt na het inbouwen in de celmembraan.  Op deze manier wordt de MEMBRAAN FLEXIBELER en minder stug naarmate er meer en sterker onverzadigde vetzuren in aanwezig zijn, wat de functionaliteit van de celmembraan verbetert. Door hun structuur en onvermogen nieuwe atomen aan zich te binden zijn VERZADIGDE VETTEN daarentegen onbuigzame, stugge en rechte vetzuurketens.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest
×

Inloggen